Anoiejant amb (càmera) a ... La Capella del Roser de Masquefa

Anoiejant amb (càmera) a … La Capella del Roser de Masquefa

Article «Postals de l’Anoia» de la revista Anoia Magazín.


CAPELLA DEL ROSER

La proximitat sempre és un valor segur.

La capella del Roser va construir-se el 1622 dins el nucli urbà de Masquefa. Es va pensar que seria bo que els vilatans no haguessin de desplaçar-se fins a l’església de Sant Pere i la Santa Creu que quedava allunyada del centre.

Tant és així que del 1878 al 1926 la capella del Roser va esdevenir la parròquia titular de la vila, fins que la nova església de Sant Pere, l’hi prengué aquesta funció principal.

El Roser és una esglesiola petita i austera, però els masquefins sempre l’hi han tingut molta estima. Ha estat motiu de diverses polèmiques, fins i tot va evitar-se que s’enderroqués i en el seu lloc s’hi construïssin habitatges!

Actualment la façana està decorada únicament per una petita rosassa, un portal adintellat, un campanar petit i una rajola ceràmica amb la inscripció que l’identifica.

Potser no és esplèndida, però no per això deixa de ser interessant. La veritat és que avui en dia és un lloc ideal per a celebrar-hi conferències, concerts, actes culturals i exposicions.

 

+info:http://www.masquefa.cat


Fitxa turística de la proposta:

Municipi: Masquefa

Època de l’any recomanada: Tot l’any.

Dades de contacte útils:

Web: www.masquefa.cat


Recordeu que podeu trobar totes les postals d’aquesta secció a la botiga on line XCC.CAT i llegir l’article d’aquest mes de la revista Anoia Magazín en aquest enllaç de issuu.