Anoiejant (amb càmera) a ... Sant Miquel d'Òdena

Anoiejant (amb càmera) a … Sant Miquel d’Òdena

Article «Postals de l’Anoia» publicat a la revista Anoia Magazín.


SANT MIQUEL D’ÒDENA

Una església amb funcions de caixa forta.

La capella de Sant Miquel d’Òdena és un exemple típic de sobrietat i senzillesa romànica.

Es tracta d’una construcció d’una sola nau amb un absis semicircular a llevant. Només quatre finestres són les que permeten que la llum entri a l’interior: una al mur sud i tramuntana, una amb forma de creu al de l’oest i l’última a l’absis, aquesta, amb forma de mig punt i doble esqueixada.

L’anècdota de l’església és del segle XVII. Concretament del 1647 quan els soldats francesos van esbotzar-ne la porta per a emportar-se tots els béns que els veïns havien dipositat a la capella com si es tractés d’una caixa forta gegant.

Com d’altres, l’església fou profanada i incendiada el 1936, però gràcies a la iniciativa popular, i sota el projecte de Joan Bassegoda es va restaurar el 1976. La inauguració de tots aquests treballs va fer-se el 2 d’octubre del 1977.

Ara tant l’església com el seu entorn més immediat formen un conjunt molt endreçat amb una zona d’aparcament de vehicles perfectament habilitada.

Tingueu en compte però, que la seva titularitat és privada i normalment no està oberta. Per tant, és convenient que demaneu informació a l’Ajuntament si voleu visitar-la per dins.

 


Fitxa turística de la proposta:

Municipi: Òdena

Època de l’any recomanada: Tot l’any.

Més informació al web: www.odena.cat


Recordeu que podeu trobar totes les postals d’aquesta secció a la botiga on line XCC.CAT i llegir l’article d’aquest mes de la revista Anoia Magazín en aquest enllaç de issuu.