Anoiejant (amb càmera) … a Sant Martí Sesgueioles

Anoiejant (amb càmera) … a Sant Martí Sesgueioles

Ampliació de l’article “Postals de l’Anoia” a la revista Anoia Magazín de febrer del 2017


UN CAMPANAR SENSE ESGLÉSIA

I UNA ESGLÉSIA SENSE CAMPANAR

A Sant Martí Sesgueioles hi trobem una raresa: el campanar i l’església no estan junts.

A la part alta del poble hi trobem el campanar del segle XVI que antigament formava part del conjunt de l’església del Puig. Dos-cents anys més tard, a causa del creixement urbanístic, l’església es va traslladar a la part baixa de la vila, a la plaça.

La construcció del nou temple va començar a mitjans de l’any 1779, utilitzant les pedres de l’antiga església. Es transportà també al nou emplaçament el retaule barroc de l’altar principal (destruït durant la guerra civil), quatre relleus, una pica raconera i una figura de Sant Miquel.

PostalSantMArtiFebrer2017Sense el trasllat del campanar que es quedà al lloc original, el complex arquitectònic va quedar dividit en dos blocs: església i torre, tal com el coneixem avui.

Si aneu a Sant Martí, ja esteu avisats; per visitar l’església i el campanar haureu de caminar una mica: de la plaça al Puig!


Fitxa turística de la proposta:

Municipi: Sant Martí Sesgueioles

Època de l’any recomanada: Tot l’any.

Telèfons i dades de contacte útils:

Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles
Telèfon: 93 868 11 22

Web de l’ajuntament de Sant Martí: http://www.sesgueioles.cat/


Recordeu que podeu trobar totes les postals d’aquesta secció a la botiga on line XCC.CAT i llegir l’article d’aquest mes de la revista Anoia Magazín en aquest enllaç de ISSUU.