World Press Photo 2018 al CCCB

Fins al dia 27 de maig encara sou a temps de veure l’exposició al CCCB del World Press Photo 2018.

Per aquesta edició la imatge guanyadora és la del fotògraf veneçolà Ronaldo Schemidt. Es tracta d’una fotografia presa durant els enfrontaments entre ciutadans i policia de Caracas el 3 de maig del 2017.

La denúncia és un dels eixos principals de l’exposició, moltes de les imatges fan referència a fets d’actualitat, que els foto-periodistes volen destacar i fer evidents. Però també hi ha d’altres imatges, més personals, més “visuals”, etc, en definitiva és una exposició que val la pena veure, de veritat!

Per exemple aquest any hi havia una fotografia de Magnus Wennman on s’hi veien dues noies joves refugiades de Kosovo que havien arribat a Suècia. Pateixen el «síndrome de la resignació», una malaltia d’origen incert que afecta precisament a aquest col·lectiu, i curiosament només a Suècia!!!

La imatge de la dreta és la del Magnus Wennman.

Els metges diuen que el trauma, la depressió, etc en són catalitzadors, però no és gens clar. La pateixen majoritàriament gent jove, que queden immòbils, muts, sense poder menjar … no responen a estímuls externs.

Si en voleu més informació, la podeu trobar a la web de la Photographic Social Vision, que és l’organitzador del certamen:

http://photographicsocialvision.org/

I a la web del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, que és qui n’acull l’exposició cada any:

http://www.cccb.org/ca/

Dades pràctiques:

  • Què: Exposició World Press Photo al CCCB de Barcelona
  • Quan: fins el 27 de maig de 2018.
  • Preu: 6,00 € entrada general, però hi ha descomptes per a carnet de biblioteca, aturats, jubilats, personal docent, etc
  • Social Media: #WPP #CCCB @rschemidt ‏ #veureientendre #verientender