VISA POUR L’IMAGE 2015 PERPIGNAN

VISA POUR L’IMAGE 2015 PERPIGNAN

Enguany s’ha celebrat el 27è festival internacional de fotoperiodisme Visa pour l’Image de Perpinyà. Si, ja sé que ja no hi sou a temps d’anar-hi, ho podíeu haver fer del 29 d’agost al 13 de setembre. Tot i això penso que mereix un petit escrit al blog, com cada any vaja.

Jo hi vaig anar tot un dia, i tot i que no vaig poder resseguir totes les exposicions (més de 25 repartides en una desena de llocs d’exposició) si que vaig passar-ho d’allò més bé.

Fins hi tot el dinar va ser una delícia. Just al costat de la Place de la Révolution Française i la Chapelle du Tiers-Ordre, vaig gaudir d’un cuscús amb una cuixa de pollastre i una salsa de prunes, que estava la mar de bé!

Va no ens desviem! … us parlaré avui d’un parell d’exposicions que hi vaig veure:

  • La de Juan Manuel Castro Prieto (Agence VU’) titulada “Perú, vall Sagrada” a la Chapelle du Tiers-Ordre.

És tracta d’una sèrie de fotografies realitzades amb una càmera de gran format, resseguint les passes del gran fotògraf peruà Martín Chambi. Les imatges de Juan Manuel Castro Prieto mostren persones, i en molts casos fragments del seu entorn.

La càmera de gran format confereix a les imatges una estètica molt característica, difícil de descriure. S’insereixen els personatges a l’entorn, com si formessin part d’un lloc idíl·lic, remot, intemporal, … però al mateix temps real i actual. Almenys aquesta és la sensació que va causar en mi l’exposició.

Detall del prospecte gratuït del festival que podeu trobar a les oficines e turisme de Perpinya tots els dies del certàmen

Detall del prospecte gratuït del festival que podeu trobar a les oficines e turisme de Perpinyà tots els dies del certamen.

  • I la de Andres Kudacki (AP) titulada “ La crisi de la vivenda a Espanya i els desnonaments” a l’Église des Dominicains.

En aquest cas és tracta d’un projecte de tres anys de treball centrat en la relació que hi ha entre les persones i els seus habitatges, i en com afronten els desnonaments.

Penso que és un treball molt foto-periodístic, que aconsegueix transmetre el missatge dur i colpidor de forma eficient mitjançant una estètica i color que personalment a mi em va impressionar.

Detall del prospecte gratuït del festival on hi ha impreses un parell de les imatges d'Andres Kudacki.

Detall del prospecte gratuït del festival on hi ha podeu veure una de les imatges més populars del projecte d’Andres Kudacki.

Dades pràctiques:

  • Què: Visa Pour L’Image Perpignan
  • Quan: Finals d’agost i principis de setembre de cada any, poseu-vos una alerta al telèfon, no us en penedireu!
  • On: Perpinyà (França).
  • Preu: 0,00 €. L’entrada a les exposicions és gratuïta! No em cansaré de dir que val molt, molt, molt la pena anar-hi! Jo estic valorant seriosament d’anar-hi un parell de dies per poder-ho gaudir tot amb més calma.
  • Social Media: @visapourlimage #visapourlimage2015

Enllaços d’interès per si en voleu més informació: