VENDRE FOTOS, DES DE CALAF AL TOT EL MÓN

VENDRE FOTOS, DES DE CALAF AL TOT EL MÓN

Heu sentit a parlar dels bancs d’imatges, les agències de fotografies, les empreses de macrostock i de microstock, etc.
Us sonen els noms de:

Tot això són portals web que es dediquen a emmagatzemar i vendre bàsicament imatges i fotografies. El seu funcionament és molt fàcil.
“Qualsevol” persona / fotògraf, i sempre que superi uns controls de qualitat vers les seves imatges, pot publicar en aquests portals el seu treball o, si més no, una part.
Les imatges que jo mateix, un fotògraf de Calaf decideix publicar a l’agència, passaran a formar part d’una gran base de dades que conté milions d’imatges i fotografies.
Per altra banda, qualsevol persona o client amb connexió a internet arreu del món pot consultar aquesta base de dades. Hi pot fer cerques mitjançant conceptes, paraules clau (keywords), etc.

Captura de pantalla del cercador d'Alamy

Captura de pantalla del cercador d’Alamy

I tot això amb quina finalitat?

Doncs la de què qualsevol persona pugui trobar exactament la imatge o foto que necessita, ja sigui per a ús personal, comercial, editorial o publicitari, i que la pugui comprar i utilitzar de forma legal i acordada amb l’autor de la mateixa.
Per dir-ho fàcil, els bancs d’imatges fan de mitjancers entre els fotògrafs que generen imatges de qualitat, i els clients que volen fer-les servir, a canvi d’un preu raonable pactat.
Per exemple, si visiteu Alamy, podria ser que en alguna cerca arribéssiu a comprar una imatge que hagi disparat jo mateix. Vosaltres adquiriríeu els drets d’ús d’aquella imatge i jo en cobraria una comissió com a autor.
Lògicament la diferència entre aquestes dues quantitats seria la part que es quedaria el banc d’imatges com a comissió per la seva tasca logística, d’allotjament web, etc., una vegada deduïts tots els impostos i taxes que s’apliquen per la transacció.


Voleu provar un exemple?
Seguiu el següent enllaç i feu una cerca amb la paraula clau Calaf o landscape o Igualada. Trobareu totes les meves fotografies i imatges de Calaf, paisatge o Igualada que de moment he posat disponibles a Alamy.

Stock photography by Xavier Calvet Camats at Alamy
Stock photography by Xavier Calvet Camats at Alamy

Ara ja ho sabeu, si mai necessiteu algun tipus d’imatge en concret podeu contractar un fotògraf, o bé  provar de si en algun d’aquests servidors hi ha alguna foto que també us pugui ser d’utilitat.