Valoració del FineArt d'Igualada 2012

Valoració del FineArt d’Igualada 2012

Del 5 al 14 d’octubre s’ha celebrat a Igualada la primera edició del FineArt. L’agrupació fotogràfica d’Igualada (AFI) i l’Ajuntament de la ciutat han promogut i aconseguit que aquesta iniciativa veiés la llum. Segons ells mateixos la seva intenció és convertir aquest certamen en una referència a nivell estatal.

IMG_0961_800px004

Fa pocs dies que us parlava del Visa Pour l’Image de Perpinyà, a la Catalunya nord. Haver estat allà hem permet valorar, crec, de forma més objectiva, l’esdeveniment igualadí, i haig de dir, que la impressió que n’he tingut és molt, molt positiva.

Tot i ser la primera edició hi havia força volum i varietat d’exposicions així com d’autors. Les obres estaven exposades en diverses sales i llocs convenientment habilitats. Alguns fins hi tot justificarien la seva visita per si mateixos, com per exemple el Museu de la Pell d’Igualada i comarcal de l’Anoia, l’Escorxador municipal o el Claustre de l’Escola Pia entre d’altres.

L’enllaç a la seva plana web és:

http://www.fineartigualada.com/fotografia/

Algunes de les exposicions que hem van agradar més van ser la del Miquel Abat “En via morta”, juntament amb la de Josep Balcells “La Funció és a punt de començar”, “Insides” de Pep Escoda, el taller de fotografia experimental i creativa “Espai experimental” de l’AFI i algunes dels alumnes de les diverses escoles d’art i fotografia d’arreu de Catalunya (Fotoespai, Grisart, IEFC, …) que també disposaven del seu espai.

Ja ho sabeu, si aquest any no hi heu anat, la propera edició no us la deixeu perdre!