Triar una foto de Messi

Per casualitat ahir vaig llegir el post de Dabid Airob “El Derby de las banderas” al seu blog www.thewside.com.

En aquella entrada hi vaig veure una foto de Messi al diari La Vanguardia amb les mans aixecades, segurament després de marcar un gol.

Aquesta portada hem va fer pensar en unes fotos que jo havia fet també a Messi. Era el 19 d’agost passat al Camp Nou en un partit que enfrontava el F.C.Barcelona i la Reial Societat. Jo era a la grada, força aprop de la gespa, en un dels gols de l’estadi. Havia entrat a l’estadi com a espectador, no pas amb passi de premsa ni res.

Algunes de les fotos que vaig fer aquell dia són aquestes:

_DSC1189_800px001

_DSC1190_800px002

que formen part d’una primera sèrie, i aquesta:

_DSC1199_800px003

que vaig fer uns minuts més tard després d’un altre gol de l’astre argentí.

Per altre vanda la portada de la Vanguardia era aquesta:

lavanguardia.750

Com podeu veure les primeres fotos tenen força semblança amb la de la portada de La Vanguardia.

De les que vaig fer jo quina haurieu triat per la portada de La Vanguardia ? (Jo triaria la primera)

En la primera Messi està gairebé d’esquena, i és aquesta posició, la que crec que quedaria millor en una portada amb el titular sobreescrit a la part de sobre de la imatge. Si us hi fixeu a La Vanguardia ho van fer així!

No obstant tenin en compte només aquest criteri la foto ideal seria la tercera, però al haver-hi jugadors de la Reial Societat sobreposats amb la figura de Messi, la descartaríem.

En la segona, el número 10 blaugrana no està totalment d’esquena al fotògraf. Per això també crec que la descartaríem.

Estic segur que el fotògraf que va fer la foto de Messi tenia una sèrie amb imatges semblats a les que vaig fer jo, i també crec que els raonaments per escollir aquella foto i no una altre segurament serien força aproximats als que us he comentat aquí. Vosaltres que creieu?

(Es clar que si Messi hagués celebrat el gol de cara cap a mi les fotos haurien estat molt millors, però aquest ja és una circumstància en la que el fotògraf necessita una mica de sort.)