Saul Leiter: In Search of Beauty a Foto Colectania

Saul Leiter: In Search of Beauty a Foto Colectania

D’ençà que vaig anar a l’exposició de Brassaï a la Fundación Maphre de Barcelona que no m’havia impactat tant una altra exposició de fotografia com la que avui us recomano.

«SAUL LEITER: In Search of Beauty» s’exposa a la Fundació Foto Colectania fins al dia 21 d’octubre de 2018. Aneu-hi, tant si us agrada la fotografia com si no. Gaudireu d’unes imatges fetes que semblen intemporals.

Saul Leiter va néixer el 1923 a Pittsburgh però el 1943 ja va anar a viure a Nova York. Ell volia ser pintor, però la seva mare l’hi va donar una càmera fotogràfica de jovenet … i va descobrir en la fotografia unes possibilitats d’expressió personal potentíssimes que va esprémer brutalment. De fet va combinar fotografia i pintura fins que morí el 2013 quan tenia 89 anys.

Les línies, els colors i els reflexos defineixen gran part de la seva obra. A mi em captiva. Moltes vegades posar-se davant d’una de les seves fotografies és no entendre res. Hi mirem però no hi veiem, fins que al cap d’uns quants segons, tot pren sentit. És una experiència molt gratificant. De veritat us ho dic!

A l’exposició, podem veure-hi també un bon nombre de fotografies en blanc i negre i una colla de retrats íntims que també són increïbles.

I com a cirereta del pastís també podreu veure-hi alguns exemplars de la revista Bazar amb portades il·lustrades amb fotografies seves. Sí, va ser un fotògraf de moda de referència. Tot un luxe!

No podeu deixar escapar l’oportunitat de visitar aquesta perla. A més a més, el diumenge vinent hi teniu entrada lliure!

A continuació us poso totes les dades de contacte i adreça de Foto Colectania. Aneu-hi, no us sabrà gens de greu: garantit!

Fundació Foto Colectania
C/ Passeig Picasso, 14
08003 Barcelona
Tel. (+34) 93 217 16 26

Horari
Obert al públic: De dimarts a dissabte d’11 a 20 h. Diumenges d’11 a 15 h.
Dilluns i festius tancat.
Primer diumenge de mes entrada gratuïta.

Social:
#FotoColectania #SaulLeiter #FundaciónBancoSabadell #Fotografía