Referents i Fineart Igualada

Referents i Fineart Igualada

Recordo que en una altra entrada del blog ja us vaig parlar de referents. Bé, exactament no us parlava de referents, us parlava de «consumir fotografies». Però realment crec que en certa mesura estem parlant del mateix. (Podeu veure l’entrada «Consumir fotografies» punxant aquí: http://www.xcc.cat/consumir-fotografies/)

Doncs això, aquest divendres vaig fer una escapada al Fineart d’Igualada i a la sala d’exposicions de Cal Blaiet, vaig trobar-me amb el projecte «Elena i els animals» del fotògraf Rubén Lucía.

Abans de res he de dir que l’espai de Cal Blaiet és idoni per exposar-hi el projecte. Es tracta d’una antiga quadra de cavalls que està documentada des del 1854 i que va ser activa fins al 1975!

El projecte del Rubén Lucía ens mostra el santuari d’animals «La Llar» que Elena Tova va fundar el 2009 a Tarragona, i l’espai d’exposició crec que reforça el component «rural» de les imatges. Bona tria!

Però del que volia parlar-vos és d’això:

Una de les imatges de Rubén Lucía corresponents al projecte Elena i els animals, exposada a Cal Blaiet d’Igualada durant el Fineart 2018

És una imatge que vaig fer amb el telèfon d’una de les còpies exposades, i automàticament me’n va venir al cap una altra, aquesta:

Foto d’Elliott Erwitt, una de les moltes que va fer d’un dels seus temes preferits, els gossos.

No sé si el Rubén té com a referent l’Elliott Erwitt, però crec que podria assegurar que com a mínim en coneix la seva obra.

Sigui com sigui torno a dir el mateix que ja vaig dir en l’altra entrada, penso que tenir referents és molt interessant, i conèixer l’obra d’altri sempre ens ajuda a anar modelant la nostra visió de les coses, especialment si parlem de fotografia.

Cadascú de nosaltres té una mirada, i és única.

Aquesta és una gran notícia! Això ens permet poder refotografiar-ho tot. La imatge que sortirà del nostre treball serà única. Sempre podem aportar valor al què ja s’ha fet fins ara.

No ens ha de fer por fotografiar temes o escenes que a propiri ja hàgin estat objecte d’interès d’altres fotògrafs.

Dades pràctiques:

Què: Festival de fotografia Fineart d’Igualada. ( http://www.fineartigualada.cat/ca/ )

Quan: del 23 de febrer al 18 de març del 2018

On: Igualada (Barcelona)

Preu: Gratuït

Més informació de Rubén Lucía i del projecte «Elena i els animals»: http://www.rubenlucia.com/elena-and-the-animals

Web official d’Elliott Erwitt: http://www.elliotterwitt.com/lang/index.html