Amunt

“Amunt” és un projecte de fotografia documental de llarg recorregut. D’anys d’execució que de moment continua més viu que mai. El turisme massificat sembla no tenir aturador.

Segons les últimes dades oficials publicades per l’Organització Mundial del Turisme que depèn de les Nacions Unides, l’any 2016[1]:

  • Es van superar els 1.235 milions d’arribades de turistes internacionals a tot el món. El 50% a Europa.
  • Feia 7 anys consecutius que el turisme creixia de l’ordre d’un 4% anual.
  • Els turistes xinesos eren els que gastaven més: 261 bilions de $.

I tot això va a més, molt més.

Totes aquestes dades demostren que el sector turístic és un dels més potents a escala internacional i que aquesta activitat ha esdevingut de consum massiu.

Quines motivacions tenim els turistes? Què busquem?

[1] Aquestes dades s’actualitzen bianualment i avui dia encara no han estat publicades pel 2018. Les previsions apunten en la mateixa direcció i evolució.

Tots hem badat davant d’un monument turístic. En algun moment tots hem quedat encantats mirant amunt, simplement pel fet d’intentar veure què és allò que els altres turistes estan intentant fotografiar amb la seva càmera. O no?

La forma del fons és bàsica per poder provocar a l’espectador exactament el que desitjo: que pari, que s’aturi davant de cada imatge i reflexioni sobre el model turístic.


El projecte Amunt va visitar «La Capsa, espais de creació» de l’edifici l’Estudi d’Ordino a Andorra. Així és com en va informar la televisió andorrana.

i en el següent vídeo hi podreu veure l’entrevista de TV Ripollès en relació a l’exposició d’aquest projecte a Ripoll.

Servei de fotos de carnet per 10,00 € ! PUNXA AQUÍ PER A MÉS INFORMACIÓ !