Manifestació del 16 de març a Madrid

Manifestació del 16 de març a Madrid

Entitats i partits sobiranistes catalans van convocar una manifestació massiva a Madrid el dia 16 de març.

En podreu veure algunes imatges que vaig fer des d’un punt de vista intern. Des d’abans de les 8 del matí a Igualada, fins a les 9 o quarts de 10 del vespre a Madrid.

Més de 500 autocars es van desplaçar a Madrid, AVE’s i infinits cotxes de particulars. La Nacional II primer i l’autopista després semblava una processó.

Al reportatge hi ha imatges del viatge, de l’arribada al centre de Madrid, del president Torra aproximant-se a la capçalera (aclamat diria jo per la majoria dels que allí hi havia, tot i que també val a dir que van sentir-se alguns crits tipus «unitat, unitat»)

També hi ha fotografies dels moments finals, de la cantada de l’Estaca i de la «retirada» de la immensa majoria dels que havien viatjat intentant arribar als autocars que els esperaven per tornar-los cap a casa. Això sí, havent-se de sentir crits per part d’alguns «unionistes» de «Fuera, fuera, «puidemon» a prisión!, separatistas!, arriiiiiba España oeee oeee oeee, etc.»

Era graciós i impactant veure com reaccionaven els «separatistas» amb la cançó del «Passi-ho bé, passi-ho bé, …» i dient-los adéu, adéu, adéu, amb la mà i dient que » Sí, sí, sí, això, això» quan els cridaven «fuera, fuera, fuera, … «

Va ser una experiència realment interessant, que va confirmar-me algunes idees i opinions que ja tenia sobre com està evolucionant tot plegat.

No puc deixar de dir que el ball de xifres és patètic.

#Manifestació16m, #autodeterminaciónoésdelicte, #ANC, #Omnium