La Gigafoto de la Via Catalana

005_DSC2575_800px_blog

El 13 de setembre ja vaig publicar un post sobre la Via Catalana cap a la independència de l’onze de setembre passat. Aquell dia us vaig parlar de les 5 W, aplicant un exemple aquell dia.

Avui us explicaré les característiques tècniques de les fotos que formen part de la GigaFoto que està processant l’ANC.

002_DSC2611_800px_blog

La idea era fotografiar tota la cadena humana i fer un muntatge on cada assistent s’hi pogués trobar i veure fotografiat. Pel que va dir el fotògraf del tram on jo vaig fer les fotos que vaig publicar el dia 13 de setembre, les indicacions que havien rebut eren les següents:

  1. Tirar les instantànies en format horitzontal amb un objectiu de distància focal d’uns 28 mm i a uns 6 o 8 metres de distància de les persones que eren a la cadena.
  2. Utilitzar una obertura de diafragma f:8 per intentar optimitzar la qualitat de la imatge. ( La majoria d’objectius tenen aproximadament en aquest f:8 el seu punt òptim de funcionament )
  3. Utilitzar una velocitat d’obturació de 1/250 per assegurar-se “congelar” el moviment.
  4. I per “quadrar-ho” tot utilitzar com a comodí la sensibilitat ISO de la càmera.

006_DSC2572_800px_blog

I tot això per què? Doncs la resposta és molt fàcil. Per intentar obtenir de tots els fotògrafs unes imatges d’unes característiques semblants, per després poder fer el fotomuntatge de forma més fàcil i sense massa variacions d’una foto a l’altre.

008_DSC2601_800px_blog

En el tram on era jo el fotògraf devia tenir algunes dificultats, perquè recordo perfectament que just en el moment en que l’home estava fent les fotografies uns núvols que havien estat tapant el sol des de feia una hora mes o menys, es van retirar i la llum ho va inundar tot.

001_DSC2552_800px_blog

Amb això vull dir que un sempre ha d’estar a l’aguait de les condicions ambientals que té quan està fent fotos d’exterior. Ja ho diuen, una de les gràcies de qualsevol feina és que no sigui monòtona, i realment la de fotògraf de reportatge precisament no ho és!

004_DSC2551_800px_blog

Us deixo un enllaç a un recull d’alguns dels trams, quan en tingui més informació ja us la faré saber !

http://www.ara.cat/viacatalana/Gigafoto-Via-Catalana_0_996500622.html