Instagram: una xarxa social d’èxit.

Actualment les imatges formen part de la nostra vida. N’hi ha per tot arreu. Les xarxes socials ( Facebook, Twitter, Instagram, … ) basen el seu èxit en gran mesura en les imatges per una banda i en el fet de poder-les compartir amb els nostres amics  i coneguts per l’altre.

Imatge perfil Xavier Calvet Camats (www.xcc.cat)

Captura de pantalla del meu propi smartphone amb el meu perfil d’Instagram

Tots els smartphones, telèfons intel·ligents, tauletes, etc. porten una càmera incorporada, i per tant, el nombre d’imatges digitals que es generen actualment és astronòmica.

Imatge tipus "streetphoto" compartida en el meu propi compte d'Istagram

Imatge tipus «streetphoto» compartida en el meu propi compte d’Istagram

Parlem una mica d’Instagram. Per a què us en feu una idea, des del 6 d’octubre de 2010 s’hi han compartit més de 20 mil milions d’imatges, i actualment té més de 300 milions d’usuaris … Les xifres maregen oi?

És una xarxa social d’èxit que ha tingut una gran implantació a nivell mundial, s’ha convertit en un fenomen social global.

Captura de pantalla del meu propi compte d'Istagram.

Captura de pantalla del meu propi compte d’Istagram.

Però, que passa amb totes les imatges anteriors a l’era digital? No es poden compartir via xarxes socials? No les podem visionar ni a l’ordinador, ni al telèfon, ni a la TV?

La resposta és que si, si que les podem convertir a arxius digitals. Necessites fer-ho? XCC.CAT t’ofereix la solució aquí.

Acabo amb una senzilla recomanació. Si us interessa Instagram, o voleu saber-ne més, no podeu deixar de consultar o comprar el següent llibre:

  • Títol: «We Instagram»
  • Autor: Marta Alonso
  • Editorial / any de la primera edició: Grup Editorial 62 el 2015
  • ISBN: 978-84-16297-23-8

Hi trobareu moltes més dades, i una extensa llista dels «instagramers» més reconeguts a nivell mundial!