FineArt Igualada 2019

FineArt Igualada 2019

Ja fa una setmana que ha començat el festival de fotografia FineArt Igualada 2019. Fins al 17 de març podem visitar més d’una cinquantena d’exposicions fotogràfiques repartides en 23 espais per tota la ciutat. No cal dir que us recomano d’allò més que hi aneu, i no només un dia, els que facin falta per a poder gaudir amb tranquil·litat de tanta abundància.

Més de 40 artistes/fotògrafs exposen a Igualada, però el FineArt és molt més que exposicions. Hi ha activitats, tallers, xerrades, visites comentades, etc. que donen al festival un plus d’interès.

Exposició «Imatges d’una època» d’Ignasi Marroyo al Museu de la Pell.

Al peu d’aquest escrit hi trobareu els enllaços a la web del festival i a l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, entre d’altres, així com els Hashtags que us permetran cercar informació a xarxes sobre què es cou a la capital de l’Anoia aquests dies.

Exposició «La revolta catalana» de Jordi Borràs al Foment
(de dilluns a diumenge de 10:00h a 21:00h)

Hi ha diverses raons per visitar el FineArt:

Visita comentada el dia de la inauguració del FineArt 2019
de l’exposició «Imatges d’una època» d’Ignasi Marroyo.
  1. La combinació d’exposicions d’autors reconeguts per una banda i les mostres del treball d’estudiants de fotografia per l’altra: Per mi això és molt interessant tant per l’espectador com pels fotògrafs que exposen, especialment per aquells que comencen.
  2. Els llocs on s’exposa: El Museu de la Pell és el lloc on es concentra el nombre més gran d’exposicions, però n’hi ha per tota la ciutat. El FineArt ens permet conèixer Igualada de cap a peus, i espais expositius increïbles: adoberies, cotxeres, cellers, llibreries, restaurants, mercats, etc.
  3. Les visites comentades pels mateixos autors o pels comissaris de les exposicions: Valor afegit a les imatges a punta pala. Si podeu combinar-ho, no deixeu escapar l’oportunitat de fer coincidir la vostra visita amb alguna d’aquestes activitats comentades.
  4. La diversitat de temes: La focalització en algun tema concret és positiva, clar que si, ens permet aprofundir i concentrar-nos en una temàtica puntual. Per exemple, en el World Press Photo ja sabem que anem a veure fotoperiodisme. El mateix passa al Visa pour l’image. A Igualada hi ha de tot. Tant podem trobar-hi reportatges fotoperiodístics d’actualitat roent, com projectes de fotografia d’autor de llarg recorregut, com fotografia d’arquitectura, esportiva, d’autor … de tot. Això fa que no cansi, que puguem aproximar-nos a la fotografia des de molts punts de vista diferents, i això, trobo que també és molt interessant.
Presentació de l’exposició «La revolta catalana» de Jordi Borràs

Encara n’hi ha més de raons per visitar el FineArt, però si continuo, no pararé. Per tant potser el millor serà que us posi a continuació els enllaços que us he promès i que sigueu vosaltres mateixos qui pugui descobrir-les una vegada sigueu aquí.

FineArt Igualada 2019 (7a edició del festival)

Del 22 de febrer al 17 de març. Igualada

Web del festival: http://www.fineartigualada.cat/ca/

Web de l’agrupació Fotogràfica d’Igualada: https://www.afigualada.com/

Web de l’Ajuntament d’Igualada: http://www.igualada.cat/

Web d’Anoia Turisme @AnoiaTurisme @anoia_turisme: https://anoiaturisme.cat/

Facebook FineArt @finartigd: https://www.facebook.com/fineartigd

Instagram FineArt @fineartigualada: https://www.instagram.com/fineartigualada/

Twitter FineArt @fineartigualada: https://twitter.com/fineartigualada

Hashtags utilitzats a Xarxes Socials en referència al Festival: #fineartigualada #fineartigd #fineartigd19