DOCfield14, per a què serveix el calendari de les exposicions?

DOCfield14, per a què serveix el calendari de les exposicions?

Avui era l’últim dia que es podien visitar algunes de les exposicions que formen part del certamen de fotografia documental de Barcelona DOCfield14. Decideixo ahir d’anar avui al matí a Barcelona i visitar-ne quatre, concretament aquestes dues que segons el programa de DOCfield14 estaven obertes fins avui:

  • “L’exposició col·lectiva” dels alumnes de Postgrau de Documental i Reportatge de l’escola IDEP
  • “Estic a Barcelona” de Peili Dong a l’escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona ELISAVA

i aquestes tres, que teòricament, i també segons el programa DOCfield14, es podien veure fins demà dia 31 de juliol:

  • “Les vides de l’aigua” de Juan Carlos Tomasi a la Roca Barcelona Gallery
  • “Urban Show” de Carlos Ventós a la Galeria Valid Foto BCN
  • i “MiRelLa” del fotògraf Fausto Podavini que hi ha penjada a l’FNAC TRIANGLE de Plaça de Catalunya.

Jo me les creia molt felices avui al matí quan he marxat amb la GS500 cap a Barcelona. Pensava … aniràs en moto a Barcelona, et podràs moure en comoditat ja que no hi haurà gaire trànsit, disfrutaras del bon temps i d’un matí “fotogràfic” … però no ha estat ben bé així.

El problema ha estat que tres de les cinc exposicions que volia visitar ja estaven o bé desmuntades (la de IDEP i la de ELISAVA) o bé no accessibles al públic (la de la Roca Barcelona Gallery)

La de la Roca Barcelona Gallery no es podia visitar perquè directament la galeria estava tancada per obres, i a les escoles (IDEP i ELISAVA) m’han dit que ho senten molt, però que no podrà ser. S’han avançat i ja ho tenen tot desmuntat. Molt amables això si, però que no, que no podré veure les fotos.

A posteriori, via internet veig a la pàgina de la Roca Barcelona Gallery que almenys ells, si que informen a la web que la galeria estarà tancada del 21 de juliol al 14 de setembre, però es clar, d’això no en posa res al programa de DOCfield14.

Quina impressió us emportaríeu vosaltres si us trobéssiu amb aquest cas a un país estranger ? Oi no us agradaria ? … Doncs a mi tampoc.

Per altra banda el que si que m’han agradat han estat les altres dues exposicions que si que he pogut veure. Sobretot la “Urban Show” del Carlos Ventós exposada a la Galeria Valid Foto BCN, on s’hi poden veure fotografies de gran format, capturades amb càmera de plaques de diversos paissatges urbans. Molt recomanables si senyor!

Us relaciono a continuació alguns enllaços per si voleu ampliar informació d’algunes d’aquestes exposicions, autors, galeries i també de les escoles de fotografia: