Brassaï a Barcelona

Gyula Halász va retratar el Paris d’entre guerres de forma magistral. Va arribar a Paris amb 25 anys. Qui pot no quedar fascinat per Paris amb aquesta edat, o amb qualsevol altre?

Es va guanyar la vida fent alguns treballs periodístics de forma esporàdica, però la seva producció fotogràfica anava molt més enllà.

«Paris de nuit» (1932) el va fer popular. I amb raó. Pel títol ja podeu imaginar quines imatges contenia el llibre. «Les bas-fonds» que en deien els parisencs. A l’exposició que us recomano hi podreu veure una gran quantitat d’aquestes imatges. Però no només això, també hi ha exposades altres imatges que corresponen a temàtiques diverses de la seva obra.

En resum, una exposició molt recomanable que no podeu deixar de visitar.

Una frase de Brassaï, per a reflexionar. Ell deia, en referència a un d’aquells temes d’eterna discussió en fotografia documental. És un tema apassionant!

«Com més escrupolosament ha respectat (el fotògraf) la independència i l’autonomia del tema, i com més s’hi ha apropat en comptes de dur-lo al seu terreny, més completament s’ha incorporat la seva pròpia personalitat a les seves imatges»

Hi estic completament d’acord!

Dades pràctiques:

  • Què: Exposició de fotografies de Brassaï
  • Quan: Del 20 de febrer al 13 de maig del 2018
  • On: Fundación Mapfre Barcelona. Casa Garriga Nogués al carrer Diputació 250 08007 Barcelona. Tel.+34 93401 26 03 (al davant mateix hi ha un pàrquing 24h)
  • Preu: 3,00 €. Hi ha infinitat d’entrades reduïdes i gratuïtes per a aturats, estudiants, gent gran, guies turístics, etc.
  • Social Media: @FMculturacat #expo_brassai

Enllaços d’interès per si en voleu més informació: