Anoiejant (amb càmera) a... Hostalets de Pierola

Anoiejant (amb càmera) a… Hostalets de Pierola

Article «Postals de l’Anoia» de la revista Anoia Magazín de l’abril del 2018


EN PAU D’HOSTALETS DE PIEROLA

Restes fòssils de gairebé 12 milions d’anys.

A Hostalets de Pierola tothom coneix en Pau.

Es tracta del Pierolapithecus catalaunicus, les restes fòssils d’aproximadament 11,9 milions d’anys d’antiguitat que van aparèixer prop del Barranc de Can Vila el 2002.

La primera troballa va ser un crani amb aspecte de primat, però en les excavacions següents es van recuperar més de vuitanta peces.

Al CRIP (Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica) dels Hostalets de Pierola podreu veure’n una rèplica exacte.

Però no només això. Permanentment hi ha muntada l’exposició “Una finestra al Miocè” amb possibilitat de concertar-hi visites comentades que us recomano fermament, o recórrer alguna de les p@leorutes que relacionen la paleontologia amb el paisatge local.

Això sí, abans d’anar-hi informeu-vos bé dels horaris d’obertura.

Si hi aneu a passejar, no us passaran desapercebuts els dos pals verticals que hi ha a la passarel·la de vianants que creua d’una banda a l’altre. Simbolitzen les veles d’un vaixell. Amb sort des d’aquí podreu observar alguns corbs marins eixugant-se les ales al sol.


Fitxa turística de la proposta:

Municipi: Hostalets de Pierola

Època de l’any recomanada: Tot l’any.

Dades de contacte útils:

Web: www.crip.cat


Recordeu que podeu trobar totes les postals d’aquesta secció a la botiga on line XCC.CAT i llegir l’article d’aquest mes de la revista Anoia Magazín en aquest enllaç de issuu.