Anoiejant (amb càmera) … al passeig d'Igualada

Anoiejant (amb càmera) … al passeig d’Igualada

Ampliació de l’article “Postals de l’Anoia” a la revista Anoia Magazín d’agost del 2017


Passeig d’Igualada

Per què hi ha plàtans?

El 1834 Pere Serra i Bosch va impulsar una obra faraònica a Igualada: El Passeig. L’objectiu era donar feina al gran nombre d’aturats que en aquella època hi havia a Igualada tot i que el context econòmic general era més o menys positiu.

Des de la seva concepció fins a l’actualitat el Passeig ha passat per diverses fases. Podríem dir que es va idear com a un eix comercial de luxe que volia imitar el Passeig de Gràcia de Barcelona.

Quan parlem del Passeig Mossèn Cinto Verdaguer d’Igualada no podem deixar de citar l’arquitecte modernista Josep Pausas i Coll. És considerat “l’arquitecte del passeig”, i realment és molt interessant veure-hi exemples de la seva obra, com per exemple la casa de Cal Maurici, amb torre circular inclosa.


El passeig està flanquejat per dues fileres de plàtans. Tenint en compte que la paraula “plàtan” prové del grec “platos”, i que significa ample, sembla molt sensat utilitzar aquest arbre per enjardinar la zona. Sobretot, si sabem que d’una banda a l’altre del carrer se superen els 40 metres, i que la seva llargada total supera el quilòmetre!

Fitxa turística de la proposta:

Municipi: Igualada

Època de l’any recomanada: Tot l’any.

Telèfons i dades de contacte útils:

Ajuntament d’Igualada
Telèfon: 93 803 19 50
Web: http://www.igualada.cat/

Observacions: A Igualada i ha moltíssimes coses a fer i a visitar, qualsevol època de l’any és bona per anar-hi.


Recordeu que podeu trobar totes les postals d’aquesta secció a la botiga on line XCC.CAT i llegir l’article d’aquest mes de la revista Anoia Magazín en aquest enllaç de iquiosc.