Anoiejant (amb càmera) al … Dolmen de les Maioles de Rubió

Tercera edició de l’”Anoiejant (amb càmera) …” a la revista Anoia Magazín.


Un megal·lit sense expoliar a Rubió.
No us tempta visitar un sepulcre construït fa més de 4000 anys?

Durant les excavacions del 1996 s’hi van trobar restes humanes de 15 individus (12 adults, 2 joves i un nen), a més a més d’objectes d’ús personal, i algunes eines relacionades amb activitats domèstiques i productives de l’època del Bronze Antic.

Aquesta joia prehistòrica està situada a la Serra de Rubió, encara no a 50 metres de la carretera de “Les Maioles” (BV-1031) entre Igualada i Els Prats de Rei. S’hi pot accedir fàcilment a peu tot deixant aparcat el vehicle a la zona que hi ha habilitada.

Des de l’indret també podreu gaudir de les vistes al Parc Eòlic de Rubió, amb els seus 50 aerogeneradors de més de 80 metres d’alçada. Però aquesta ja serà una altra postal.

El valor afegit d’aquest indret és que estava amagat i intacte entre la vegetació fins que, els incendis del 1984 el van deixar parcialment visible.

Postal_Anoia_Magazin_201608


Fitxa turística de la proposta:

Municipi: Rubió.

Època de l’any recomanada: Tot l’any

Telèfons i dades de contacte útils:

Ajuntament de Rubió
Telèfon: 93.809.41.81
c/e: rubió@diba.cat

Observacions: A la zona hi ha el «Dolmen dels 3 Reis», situat ja en terme de Els Prats de Rei.


Aprofito aquesta foto per parlar-vos de la distància hiperfocal.

Aquest és un paràmetre que utilitzen molt els fotògrafs de paisatge per a maximitzar la profunditat de camp de les seves imatges.

La tècnica consisteix a enfocar a una distància determinada i aconseguir, gràcies a l’òptica, tenir enfocats tots els elements de la fotografia. Des del primer pla fins al fons.

Per exemple, en la imatge de més amunt podem veure perfectament enfocades les marques circulars de la pedra del sepulcre per una banda, i els molins del parc eòlic per l’altre.

Com fer-ho? Manualment és complicat fer els càlculs, però per sort avui dia hi ha mil i una aplicacions pel mòbil que ens ho poden calcular ràpidament. Una cerca a Google us proporcionarà moltes opcions, totes útils!

Si voleu podreu trobar una calculadora on-line de distàncies hiperfocals i profunditat de camp en aquest altre article del blog publicat ja fa uns mesos on us parlava de precisament la “profunditat de camp”.

http://www.xcc.cat/profunditat-de-camp-en-fotografia/

I recordeu que podeu trobar totes les postals d’aquesta secció a la botiga on line XCC.CAT !

Per altra banda si voleu llegir tota la revista la podeu trobar aquí.