Anoiejant (amb càmera) … al Campanar de Calaf

Tot just fa un mes que us anunciava la col·laboració entre XCC.CAT i Anoiamagazin. Si feu memòria recordareu que també us vaig dir que la secció Postals de l’Anoia, de la revista, es complementaria amb «l’Anoiejant ( amb càmera )» aquí, al meu blog.

La idea és que aquí descobriu una mica més d’informació sobre la destinació turística i sobre algun dels aspectes rellevants de la fotografia. Per tant som-hi!


Sabeu que a Calaf hi ha un dels campanars més alts de Catalunya?

Doncs sí, és cert i la bona notícia és que es pot visitar gratuïtament!

La seva construcció va començar l’any 1670 i s’allargà 219 anys, fins al 1889. Podríem dir que gairebé van lligar els anys de construcció amb el nombre total de graons que s’han de pujar per accedir al seu punt més alt: 225.

El campanar és un dels elements arquitectònics i patrimonials més importants de Calaf, i n’ha esdevingut un dels seus símbols. Amb els seus 56,6 metres d’alçada, és visible gairebé des de tots els punts del municipi, i per dir-ho així, n’és l’element més característic del seu “skyline”.

Anoia_Magazin_201606

Pel que fa a la fotografia d’avui, he aprofitat un dels moments més agraïts per capturar imatges nocturnes: l’hora blava.

Aquest fenomen lumínic es produeix cada dia entre la posta de sol, i el moment en què comença la negra nit, per una banda, i just abans de l’albada per l’altra.

En aquests curts intervals temporals el cel agafa una tonalitat blava molt intensa, que la càmera fotogràfica recull perfectament.

El blau del cel, combina de meravella amb la il·luminació, càlida del campanar oi?

Ja ho sabeu doncs, per fer aquest tipus de fotos només us cal ser al lloc adequat en el moment oportú.


Fitxa turística de la proposta:

Municipi: Calaf.

Època de l’any recomanada: Tot l’any

Telèfons i dades de contacte útils:

Oficina de turisme de Calaf
Telèfon: 93.868.08.33
c/e: turismecalaf@diba.cat

Observacions: Visites guiades el segon diumenge de cada mes, però cal concertar-les per anticipat.