Anoiejant (amb càmera) a... Vilanova del Camí

Anoiejant (amb càmera) a… Vilanova del Camí

Article «Postals de l’Anoia» de la revista Anoia Magazín de març del 2018


PARC FLUVIAL DE VILANOVA DEL CAMÍ

Un espai natural al cor de la comarca

Polles d’aigua, ànecs collverd i curetes són només alguns exemples de les espècies d’aus que han triat aquest paratge per a fer-hi estada llargues temporades l’any.

Que flora i fauna autòctones de ribera es desenvolupin aquí és símptoma inequívoc que la recuperació ambiental del riu Anoia és una realitat, com a mínim en aquest tram.

El projecte s’inicià el 1998 i actualment està totalment consolidat. El quilòmetre i mig de riu recuperat s’ha convertit en un nou espai natural que al mateix temps pot acollir activitats lúdiques i esportives.

La resclosa de més avall permet que el riu s’eixampli fins a superar els 40 metres d’amplada. Històricament ja hi havia hagut alguns projectes d’embassament de l’Anoia més amunt, a Jorba per exemple, però no van quallar.

Si hi aneu a passejar, no us passaran desapercebuts els dos pals verticals que hi ha a la passarel·la de vianants que creua d’una banda a l’altre. Simbolitzen les veles d’un vaixell. Amb sort des d’aquí podreu observar alguns corbs marins eixugant-se les ales al sol.


Fitxa turística de la proposta:

Municipi: Vilanova del Camí

Època de l’any recomanada: Tot l’any.

Dades de contacte útils:

Web: www.vilanovadelcami.cat


Recordeu que podeu trobar totes les postals d’aquesta secció a la botiga on line XCC.CAT i llegir l’article d’aquest mes de la revista Anoia Magazín en aquest enllaç de issuu.