Anoiejant (amb càmera) ... a Santa Fe de Calonge

Anoiejant (amb càmera) … a Santa Fe de Calonge

Ampliació de l’article “Postals de l’Anoia” a la revista Anoia Magazín de juliol del 2017


Santa Fe de Calonge

Una santa torturada a la graella.

Tenir una església dedicada a Santa Fe a Calonge de Segarra és com a mínim un fet curiós. Sobretot tenint en compte que es tracta d’una santa d’origen francès del segle III!

Es creu que la jove cristiana d’Aquitània, no va voler venerar els déus pagans romans, i per això, van torturar-la fins a la mort a la graella.


Per una banda, Agen era el lloc de culte original de la santa, i per l’altre formava part del camí de Sant Jaume. Gràcies a això, milers de pelegrins van conèixer la llegenda i s’encarregaren durant segles de difondre-la arreu d’Europa. Qui sap si aquesta història va arribar a la nostra comarca per aquesta via?

L’església de Calonge està documentada des del 1040 com a una de les possessions de l’església de Sant Vicenç de Cardona i encara ara s’hi celebren actes religiosos i culturals.

El llogaret mereix una visita qualsevol dia de l’any, però us recomano que hi aneu el dilluns de Pasqua. Aquest dia s’hi celebra la festa del Panellet: Podreu visitar tot el conjunt i us obsequiaran amb un panet beneït que segons la tradició us privarà de contraure aquell any “pestes i malures”.

Fitxa turística de la proposta:

Municipi: Calonge de Segarra

Època de l’any recomanada: Tot l’any.

Telèfons i dades de contacte útils:

Ajuntament de Calonge de Segarra
Telèfon: 93 868 04 09
Web: http://calongesegarra.cat/

Observacions: Qualsevol època de l’any és bona per visitar el lloc, però potser a la primavera és quan llueix més.


Recordeu que podeu trobar totes les postals d’aquesta secció a la botiga on line XCC.CAT i llegir l’article d’aquest mes de la revista Anoia Magazín en aquest enllaç de iquiosc.