Anoiejant (Amb càmera) ... a Sant Sebastià

Anoiejant (Amb càmera) … a Sant Sebastià

Ampliació de l’article «Postals de l’Anoia» a la revista Anoia Magazín de maig del 2017


Sant Sebastià a Calaf

Sense ell la pesta negra hauria durat anys, o no.

Segons el Dr. Ignasi de Llorens, la ràpida desaparició de la pesta bubònica que afectà Calaf l’any 1651, va ser deguda a la particular situació topogràfica de la vila i no a la intervenció de Sant Sebastià, tal com van creure els calafins al s.XVII que en agraïment i en honor seu, construïren la capella de la qual us parlo avui.


De gener a octubre de 1651 varen morir a Calaf 413 persones a causa de la pesta negra. Tres quartes parts de la població! Fins i tot, està documentat que es va haver d’avisar al vicari de Sant Martí de Sesgueioles per exercir alguns oficis, ja que tots els capellans de Calaf havien mort.

La capelleta mereix una visita per moltes raons: la seva localització, un turonet des del qual hi ha unes de les millors vistes panoràmiques de l’Anoia; el quadre de Ramon Sala Coy «La Pesta», impactant a més no poder pel seu realisme; la mateixa arquitectura de l’ermita, una construcció de pedra amb volta de canó, absis i campanar d’espadanya; l’escultura de Sant Sebastià de l’altar; etc.

Si hi pugeu el primer de maig, hi trobareu molta gent, doncs és el dia de la processó per homenatjar el

Fitxa turística de la proposta:

Municipi: Calaf

Època de l’any recomanada: Tot l’any.

Telèfons i dades de contacte útils:

Ajuntament de Calaf
Telèfon: 93 869 85 12
Web: www.calaf.cat

Observacions: Hi podeu anar diverses vegades en èpoques diferents, així apreciareu com varia el paisatge.


Recordeu que podeu trobar totes les postals d’aquesta secció a la botiga on line XCC.CAT i llegir l’article d’aquest mes de la revista Anoia Magazín en aquest enllaç de iquiosc.