Anoiejant ( amb càmera ) a … Òdena.

Anoiejant ( amb càmera ) a … Òdena.

Article “Postals de l’Anoia” de la revista Anoia Magazín de gener del 2017


EL BOSC DE LES CREUS

Una creu per cada hectàrea cremada.

El 26 de juliol del 2015 va ser un dia negre per la nostra comarca. Òdena va veure néixer un incendi que acabaria cremant 1293 hectàrees, majoritàriament de bosc.

Marc Sellarès és caporal dels bombers de Barcelona i també un artista visual. Ell és l’autor d’aquest projecte “Land Art”, que en el seu moment va tenir gran repercussió tant a les xarxes socials com a la premsa nacional i internacional.

El que va fer és transformar els esquelets dels arbres cremats en creus. L’impacte visual de la seva actuació al territori és colpidora. Realment aconsegueix no deixar ningú indiferent.

El mateix artista defineix el bosc de les creus com un espai pensat i creat per a expressar el dol, que per a ell va significar la crema d’un espai conegut des de la seva infantesa.

Pels que conegueu la zona es tracta de l’indret de Can Massana entre el Bruc i Sant Salvador de Guardiola. S’hi pot accedir perfectament des de la carretera B-1101 (quilòmetres 6 i 7).

Us perdreu l’oportunitat de visitar una obra artística que en el seu moment va ser portada del “The Wall Street Journal”?


Fitxa turística de la proposta:

Municipi: Òdena, El Bruc i Sant Salvador de Guardiola

Època de l’any recomanada: Tot l’any.

Dades de contacte útils:

Web: http://www.theforestofthecrosses.cat/


Recordeu que podeu trobar totes les postals d’aquesta secció a la botiga on line XCC.CAT i llegir l’article d’aquest mes de la revista Anoia Magazín en aquest enllaç de iquiosc.