Anoiejant (amb càmera) ... a Boixadors

Anoiejant (amb càmera) … a Boixadors

Article «Postals de l’Anoia» de la revista Anoia Magazín d’octubre del 2017


CASTELL DE BOIXADORS

Nissagues de poder a Sant Pere Sallavinera

Nissagues de castlans i senyors com ara Boixadors, Foixà, Salvà i Xatmar estan lligats a aquesta fortalesa des de fa més de mil anys.

L’origen del castell se situa al segle XI amb la construcció d’una torre mestra de tres pisos destinada a reforçar la línia de defensa entre la Marca Hispànica i el Califat de Còrdova. Posteriorment, al voltant de la torre s’hi edificà la muralla i el casal senyorial amb cup de vi, forn de pa i capella esdevenint el ric conjunt arquitectònic que coneixem avui.

Gràcies a diversos projectes de restauració s’ha aconseguit conservar el que ara és un bé cultural d’interès Nacional.

A més a més de l’església romànica de Sant Pere i la torre circular amb la seva finestra espitllerada, són especialment interessants la sala d’arcs ogivals i el portal adovellat de la casa del senyor.

Cada primer diumenge de mes hi ha visites guiades, us hi explicaran tot això i molt més!

Com ara la llegenda que parla d’un cérvol d’or amagat en un túnel sota el castell, o la de la costella de balena de gairebé 5 metres i 100 kg de pes, que va portar el Senyor de Boixadors des de Sardenya.


Fitxa turística de la proposta:

Municipi: Sant Pere Sallavinera

Època de l’any recomanada: Tot l’any.

Telèfons i dades de contacte útils:

Ajuntament de Sant Pere Sallavinera
Telèfon: 93 869 88 30
Web: http://www.sallavinera.cat


Recordeu que podeu trobar totes les postals d’aquesta secció a la botiga on line XCC.CAT i llegir l’article d’aquest mes de la revista Anoia Magazín en aquest enllaç de iquiosc.