Anoiejant (amb càmera) a ... BELLPRAT.

Anoiejant (amb càmera) a … BELLPRAT.

Article “Postals de l’Anoia” publicat a la revista AnoiaMagazín

NATIVITAT YARZA DE BELLPRAT:
La primera alcaldessa de Catalunya i de l’Estat

A casa nostra el sufragi femení no es va aprovar fins a l’u d’octubre del 1931. Només tres anys més tard la Nativitad Yarza va ser escollida alcaldessa a Bellprat, convertint-la en la primera dona de tot Catalunya i també de l’Estat espanyol en aconseguir-ho.

Nascuda a Valladolid el 1872, de ben petita va arribar a Barcelona, on va poder estudiar. Anys més tard va esdevenir mestra d’escola. Va treballar a molts pobles de la comarca: Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, Igualada, Pontons …, fins que va anar a parar a Bellprat,

El seu laïcisme, feminisme i republicanisme la va portar a presentar-se a les primeres eleccions que permetien aquest dret a les dones. I les va guanyar!

Aquesta és una efemèride que celebren a Bellprat cada mes d’octubre amb una diada de castelleres de molt ressò, que per nosaltres aquesta és l’excusa perfecta per visitar aquest racó amagat de l’Anoia.

A part a Bellprat també hi celebren una fira de llibres molt interessant, Bellprat Vila del Llibre, un projecte que forma part de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya del que us parlaré en algun altre article més endavant.

+info:http://www.bellprat.cat