Anoiejant ( amb càmera ) a ... Argençola.

Anoiejant ( amb càmera ) a … Argençola.

Article «Postals de l’Anoia» de la revista Anoia Magazín de novembre del 2017


ARGENÇOLA

La Casa del Tió i la Casa del Bosc, i molt més.

Amb 47,09 km2 de superfície Argençola és un dels municipis més grans de la comarca.

Si tenim en compte que segons el Mapa de Patrimoni de la Diputació de Barcelona, més de la meitat del terme està ocupat per massa forestal, no és estrany que hi hagi iniciatives populars que reivindiquin aquest medi natural com a un actiu cultural, econòmic i turístic.

Argençola té una densitat de població de 5,2 habitants per km2, molt per sota de la mitjana comarcal. Els prop de 250 habitants es reparteixen entre diversos nuclis i cases de pagès d’Argençola mateix, Carbasí, Clariana, Contrast, Plans de Ferran, Porquerisses, Santa Maria del Camí i Rocamora. Tot i això encara hi ha dos nuclis més: La Goda i Albarells, aquests si, deshabitats.

A més a més de boscos a Argençola i trobareu moltes més coses. Concretament un total de 174 elements patrimonials de diversa naturalesa: 153 elements patrimonials immobles, 9 de mobles, 6 d’immaterials, 4 de naturals i 2 de patrimoni documental. Els més destacats en són el castell d’Argençola, el Castell de Clariana i al Torre de Contrast, i una zona protegida per un PEIN (Pla d’Espai d’Interès Natural), a Carbasí.

Hi ha, o no hi ha més coses a Argençola?


Fitxa turística de la proposta:

Municipi: Argençola

Època de l’any recomanada: Tot l’any.

Telèfons i dades de contacte útils:

Ajuntament d’Argençola
Telèfon: 93 809 20 00
Web: http://www.argencola.cat


Recordeu que podeu trobar totes les postals d’aquesta secció a la botiga on line XCC.CAT i llegir l’article d’aquest mes de la revista Anoia Magazín en aquest enllaç de iquiosc.