26è Visa pour l’image de Perpignan

Fins demà encara podeu anar a visitar el VISA POUR L’IMAGE 2014 de Perpignyà. L’entrada és gratuïta i els horaris d’obertura són de 10:00 h a 20:00. A partir del 15 també està obert, però per a grups escolars.

No cal que us digui que és un dels festivals de fotoperiodisme més importants del món. La llista de fotògrafs que hi exposen és molt interessant, podríem dir que hi ha professionals de primera línia mundial.

Bruno Amsellem, Mary F.Calvert, William Daniels, Maxim Dondyuk, Guillaume Herbaut, Yumghi Kim, Olivier LaBn-Mattei, Sebastián Liste, Klaus Nigge, Anne Rearick, Jorge SilvaSean Sutton, Pierre Terdjman, Gaël Turine, Alvaro Ybarra ZavalaMichaël Zumstein, … són alguns dels fotògrafs que hi exposen.

001IMG_4817_600px

En la llista anterior hi ha fotògrafs que treballen per a Zuma Press, Panos Pictures, National Geographic Magazine, Contact Press Images, Getty Images, Associated Press AP, Time Magazine, Agence VU’, Reuters, …

Ja veieu que la llista de noms i referències és inacabable, i encara la podríem ampliar amb col·laboracions de Canon, l’exposició simultània de les imatges del World Press Photo 2014, el treball premiat amb la beca Ian Parry, impulsada per Don McCullin, etc.

Només us mostraré un parell d’imatges en referència al treball de Alvaro Ybarra Zavala “Relats d’una terra ferida”.

És un reportatge de Getty Images que ens reflexiona sobre l’impacte que té sobre la terra i els seus habitants la industria agroalimentària.

El mateix autor ens pregunta: “És la industria agroalimentària la solució al problema de la fam al món ? O, al contrari, està enverinant el planeta i aquells que hi viuen?”

003IMG_4828_600px

Em va cridar l’atenció el fet que hi ha fotografies d’una planta de producció d’un dels herbicides més utilitzats mundialment, i lògicament també al nostre país.

El seu nom genèric és “glifosat”, però Monsanto l’explota amb el nom comercial de “RoundUp”. Veure com un producte tant i tant habitual en el dia a dia dels nostres pagesos és protagonista d’un reportatge d’aquestes característiques no hem va deixar gens indiferent.

Si podeu aneu-hi, i si no, apunteu-vos a l’iCal, al Google Calendar o a l’aplicació que utilitzeu una alerta de cara a principis de setembre de l’any vinent

En aquest link hi podreu trobar tota la informació:

http://www.visapourlimage.com